Exploring Wanderlust

Nu beți alcool timp de 48 de ore după procedură.

Nu beți alcool timp de 48 de ore după procedură.

Nu necesită intervenție chirurgicală sau anestezice. Asta poate ajuta oamenii care nu pot lua "timp liber" pentru vindecare.

Înainte de a obține dermabraziune sau microdermabraziune

Te vei consulta cu profesionistul care efectuează procedura.

Într-o consultație de dermabraziune, veți discuta despre obiectivele dvs., riscurile și beneficiile procedurii și tipul de anestezie care va fi utilizat. Veți primi, de asemenea, instrucțiuni de urmat înainte și după dermoabraziune și poate că ați făcut-o "inainte de" fotografii făcute pentru a compara cu rezultatele dvs. mai târziu.

La microdermabraziune, consultația este similară dar se vorbește mai puțin despre anestezice și riscuri pentru că este o procedură mai simplă.

Cum funcționează dermabraziunea și microdermabraziunea?

Dermabraziunea se face in cabinetul medicului. Este posibil să primiți medicamente pentru a vă relaxa înainte de începerea procedurii. Pielea ta va fi curățată temeinic și vei primi injecții de medicament amorțitor pentru a anestezia zona de tratat.

Medicul va folosi un instrument de mare viteză cu o roată abrazivă sau o perie pentru a îndepărta straturile exterioare ale pielii și pentru a îmbunătăți orice neregularități de pe suprafața pielii.

În microdermabraziune, cristale minuscule sunt pulverizate pe piele pentru a îndepărta ușor stratul exterior al pielii. Această tehnică este mai puțin agresivă decât dermoabraziunea, așa că nu aveți nevoie de medicamente pentru amorțeală. Este practic o procedură de exfoliere și întinerire a pielii care lasă pielea să arate mai moale și mai strălucitoare.

A continuat

Ce se întâmplă după dermabraziune și microdermabraziune?

După o procedură de dermabraziune, pielea ta se va simți ca și cum ar fi fost severă "ars cu pensula" pentru cateva zile. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie sau recomanda medicamente pentru a ușura orice disconfort pe care îl puteți simți. Vindecarea are loc de obicei în șapte până la 10 zile.

Noua ta piele, produsrecenzie.top care este roz la început, își dezvoltă treptat o culoare normală. În cele mai multe cazuri, rozul se estompează în mare parte cu șase până la opt săptămâni. Puteți folosi machiajul imediat ce pielea este vindecată.

În general, majoritatea oamenilor își pot relua activitățile normale în șapte până la 14 zile după dermoabraziune. Ar trebui să evitați lumina soarelui timp de câteva săptămâni după ce culoarea roz a dispărut. Când ieși în aer liber, folosește o protecție solară cu spectru larg, cu un SPF de 30 sau mai mult și poartă o pălărie cu boruri largi.

După microdermabraziune, pielea ta va fi roz și se va simți uscată și strânsă (cum ar fi arsurile solare sau arsurile de vânt) timp de aproximativ 24 de ore. Folosiți cremă hidratantă și protecție solară cu spectru larg. Unele tipuri de machiaj nu trebuie aplicate cel puțin 24 de ore după procedură.

Există efecte secundare și complicații cu dermabraziunea și microdermabraziunea?

Efectele secundare ale dermabraziunii includ:

Modificări inegale ale culorii pielii (temporare sau permanente) Formarea unei cicatrici Umflătură Infecţie Întunecarea pielii (de obicei temporară, dar poate fi permanentă); aceasta este cauzată de expunerea la soare în zilele și lunile următoare procedurii.

Efectele secundare ale microdermabraziunii includ:

Iritație din cauza cristalelor care pătrund în ochii neprotejați

Îngrijire după dermabraziune și microdermabraziune

Dermabraziune: Veți avea o programare de urmărire la scurt timp după dermabraziune. Nu beți alcool timp de 48 de ore după procedură. Nu luați aspirină sau orice produse care conțin aspirină sau ibuprofen timp de o săptămână după aceea. Nu fumați.. Evitați expunerea la soare cât mai bine puteți timp de trei până la șase luni.

Microdermabraziune: Folosiți creme hidratante și creme de protecție solară. Evitați expunerea la soare pentru câteva zile imediat după procedură.

Referință medicală WebMD Analizat de Stephanie S. Gardner, MD pe 14 iunie 2020

Surse

SURSE: 

Academia Americană de Dermatologie.

FDA.

Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în corpul tău, inclusiv în ochi, piele și articulații. Reține umiditatea și menține țesuturile și articulațiile lubrifiate. Oamenii de știință pot face, de asemenea, într-un laborator prin intermediul bacteriilor. Această versiune realizată în laborator poate ajuta la o varietate de funcții corporale.

Beneficiile acidului hialuronic pentru piele

Acidul hialuronic a devenit un tratament popular de îngrijire a pielii. Deși există puține dovezi că funcționează ca un produs cosmetic anti-îmbătrânire, îl puteți injecta în față — un tratament numit filler dermal — pentru a reduce ridurile și pentru a adăuga plenitudine.

Produsele susțin că gelurile, cremele și serurile cu acid hialuronic luptă împotriva ridurilor și a îmbătrânirii în timp ce vă fac fața să arate mai bine în general. Dovezile sugerează că acidul hialuronic ajută la creșterea țesuturilor moi, determină corpul să producă mai mult colagen și elastină, menține pielea hidratată, previne strângerea, elasticitatea cizmelor și reduce cicatricile.

Beneficiile acidului hialuronic pentru ochi

Acidul hialuronic este aprobat pentru utilizarea în unele operații oculare. Poate reduce inflamația și poate accelera vindecarea după intervenții chirurgicale. De asemenea, poate ajuta persoanele cu ochi uscați. Când este utilizat în picături pentru ochi sau lentile de contact, vă poate menține ochii umezi și poate îmbunătăți sănătatea ochilor.

Beneficiile acidului hialuronic pentru oase și articulații

Injecțiile cu acid hialuronic pot ajuta la osteoartrita genunchiului, care rezultă din pierderea cartilajului, materialul spongios care amortizează articulațiile. Medicul dumneavoastră vă poate sugera injecții cu acid hialuronic sau injecții cu gel, pentru a ușura durerea. Ar putea fi nevoie de multe fotografii înainte de a observa rezultate. Dar beneficiile pot dura de la 6 luni la un an. Acest tratament funcționează cel mai bine dacă aveți osteoporoză ușoară până la moderată.

Beneficiile potențiale ale acidului hialuronic pentru refluxul acid

Refluxul acid este atunci când acidul din stomac curge în esofag. Este un simptom al GERD (boala de reflux gastroesofagian). Cercetările sugerează că acidul hialuronic ar putea ameliora deteriorarea esofagului de la acidul din stomac și ar putea promova un proces de vindecare mai rapid.

Un studiu a arătat că persoanele care au luat suplimente de acid hialuronic și sulfat de condroitină împreună cu medicamente care reduc aciditatea au avut mai puține simptome de reflux acid decât cei care au luat doar medicamente care reduc aciditatea. În timp ce cercetarea pare promițătoare, experții încă studiază modul în care tratamentul cu acid hialuronic beneficiază de refluxul acid.

A continuat

Beneficiile potențiale ale acidului hialuronic pentru durerea vezicii urinare

Cistita interstițială sau sindromul vezicii urinare dureroase (IC/PBS) apare atunci când pereții vezicii urinare devin inflamate și iritați. Acest lucru poate provoca sensibilitate și durere. Acidul hialuronic intravezical, un tratament introdus direct în vezica urinară, ar putea ușura atât nevoia de a face pipi, cât și durerea asociată cu IC/PBS.

Într-un studiu, experții au tratat persoanele care aveau IC/PBS cu acid hialuronic timp de 3 luni. Dorința lor de a face pipi în timpul nopții a scăzut cu 40%, iar durerea lor generală a scăzut cu 30%. Nevoia lor de analgezice a scăzut și ea.

Cum să utilizați acidul hialuronic în siguranță

Uneori, acidul hialuronic poate provoca o reacție alergică. Medicul dumneavoastră vă va întreba despre alergii înainte de a vă prescrie. Dacă utilizați acid hialuronic fără prescripție medicală, citiți mai întâi cu atenție instrucțiunile și ingredientele.

Dacă aveți infecții ale pielii, infecții ale articulațiilor genunchiului sau orice altă problemă în jurul locului de injectare a acidului hialuronic, spuneți imediat medicului dumneavoastră. Ar putea fi nesigur să primiți tratamentul. În mod similar, cel mai bine este să tratați o efuziune articulară (prea mult lichid în genunchi) înainte de a utiliza acid hialuronic.

De asemenea, este important să spuneți medicului dumneavoastră despre orice alte medicamente pe care le utilizați. Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală și pe bază de rețetă pot interacționa cu acidul hialuronic. Medicul dumneavoastră vă poate schimba doza de medicamente sau poate lua alte măsuri de siguranță înainte de a vă administra acid hialuronic.

Referință medicală WebMD Evaluat de Neha Pathak, MD pe 22 aprilie 2021

Surse

SURSE:

Școala de Medicină de la Harvard: „Exagerarea cu acidul hialuronic”.

Clinica Mayo: „Acid hialuronic (calea de injectare),” „Boala de reflux gastroesofagian (GERD),” „Osteoporoză”.

Fabrici de celule microbiene: „Producția microbiană de acid hialuronic: starea actuală, provocări și perspective.”

Societatea Americană de Chimie: „Acid hialuronic”.

Științe celulare și moleculare ale vieții: „Hyaluronan”.

Jurnalul Britanic de Oftalmologie: „Hialuronatul de sodiu (acidul hialuronic) promovează migrarea celulelor epiteliale corneene umane in vitro”.

Corneea: „Efectul picăturilor hipotonice de acid hialuronic 0,4% la pacienții cu ochi uscat: un studiu încrucișat.”

Journal of Biomaterials Science, Polymer Edition: „Eliberare extinsă de acid hialuronic din lentilele de contact cu hidrogel pentru sindromul de ochi uscat.”

Ochi: „Îmbunătățirea suprafeței oculare folosind picături hipotonice de acid hialuronic 0,4% în keratoconjunctivita sicca.”

Fundația pentru artrită: „Acid hialuronic pentru osteoartrită”.

Medicul de familie american: „Injecții intraarticulare cu acid hialuronic pentru osteoartrita genunchiului”.

Farmacologie alimentară și terapie: „Studiu clinic randomizat: protecția mucoasei combinată cu supresia acidă în tratamentul bolii de reflux neeroziv – eficacitatea Esoxx, o formulă bioadeziva pe bază de acid hialuronic-sulfat de condroitină.”

Clinica Cleveland: „Cistită interstițială (sindromul vezicii urinare dureroase).”

Jurnalul scandinav de urologie și nefrologie: „Tratamentul cistitei interstițiale cu Cystistat®, un produs cu acid hialuronic.”

Revista europeană pentru științe medicale și farmacologice: „Combinație fixă ​​de acid hialuronic și formulare orală de condroitină-sulfat într-un studiu randomizat dublu-orb, controlat cu placebo, pentru tratamentul simptomelor la pacienții cu reflux gastroesofagian neeroziv.”

Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice: „Acidul hialuronic, o biomedicină promițătoare pentru întinerirea pielii: o revizuire a actualizărilor recente și a investigațiilor preclinice și clinice privind efectele cosmetice și nutricosmetice.”

Squalanul este un ingredient hidratant folosit în unele produse de îngrijire a pielii, cum ar fi crema anti-îmbătrânire, luciul de buze și protecție solară. Provine din squalen, o substanță uleioasă găsită în oameni, animale și plante, care se găsește și în unele vaccinuri COVID-19.

Ce face

Atât squalanul, cât și squalenul par să ajute:

Umeziți-vă pielea Fă-l mai suplu sau elastic Faceți liniile fine și petele uscate mai puțin vizibile

Chiar dacă squalena este uleioasă, produsele pentru piele care o includ pot fi sigure de utilizat dacă aveți piele sensibilă sau predispusă la acnee. Discutați mai întâi cu dermatologul înainte de a încerca.

Oamenii de știință folosesc uneori squalenul ca parte a unei substanțe care este adăugată la anumite vaccinuri. Ei speră că vă va spori apărarea corpului. Ei numesc aceste tipuri de substanțe adăugate „adjuvanți”.

În ce este folosit

Producătorii de produse folosesc squalen de la anumite animale sau plante în lucruri precum:

Alimente sănătoase Ulei de mașină de calitate superioară Medicamente OTC Suplimente de dieta

Cum se fabrica

Oamenii de știință transformă squalenul în squalanul mai solid, adăugând hidrogen la acesta. Acesta este un proces numit hidrogenare.

De unde vine

Squalanul folosit în cosmetice, medicamente și suplimente provine adesea de la rechini. Asta pentru că rechinii — în special cei care trăiesc în apă adâncă — au multă squalenă în uleiul lor de ficat.

La oameni, squalena este un element cheie al anumitor hormoni și alte substanțe. Fluxul sanguin îl transportă în tot corpul. O mare parte din ea merge pe pielea ta. Nou-născuții par să aibă cea mai mare squalenă. Ficatul tău începe să producă mai puțin din el după ce împlinești 30 de ani.

Squalenul apare în mod natural în alimente precum ouăle și uleiurile vegetale.

Referință medicală WebMD Evaluat de Hansa D. Bhargava, MD pe 12 martie 2021

Surse

SURSE:

Frontiere în bioinginerie și biotehnologie: „Strategii de inginerie în microorganisme pentru producția îmbunătățită de squalen: avansuri, provocări și oportunități”.

Biomed Research International: „Metode pentru obținerea și determinarea squalenului din surse naturale”.

FDA: „Vaccin monovalent cu virus gripal A (H5N1), cu adjuvant, fabricat de ID Biomedical Corporation – Întrebări și răspunsuri.”

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură: „Utilizări non-alimentare”.

Oceana: „Squalene de rechin”.

Biblioteca de lipide AOCS: „Hidrogenarea în practică”.

Știri de chimie și inginerie: „În căutarea unor alternative la scualena de rechin pentru vaccinuri.”

25 februarie 2021 — Cunoașteți pe cineva care a avut gripă anul acesta? Probabil ca nu.

SUA înregistrează niveluri istoric scăzute de gripă în acest sezon, care a început în septembrie 2020.

În această perioadă, anul trecut, harta națională a activității gripei publicată de CDC a arătat atât de multe cazuri active încât unele state au ars până la roșu până la un violet închis pentru activitate „foarte mare”. Anul acesta, harta este de un verde calm, cu aproape nicio clipă în radarul sănătății publice. Laboratoarele de sănătate publică din SUA au raportat un total mare de 3 cazuri de gripă în SUA săptămâna trecută, din aproape 16.000 de mostre testate. Laboratoarele clinice, care au testat aproape 25.000 de mostre, au găsit doar 14 cazuri de gripă.

Până în acest sezon, laboratoarele care raportează la CDC au avut doar 1.585 de probe pozitive pentru gripă de orice fel. Comparați cu anul trecut în aceeași perioadă, când au fost peste 183.000 de probe pozitive. Aceste cifre îi fac pe specialiștii în boli infecțioase să facă duble luări.

„Nimeni nu a văzut un sezon de gripă atât de scăzut, niciodată. Și unii dintre noi au părul gri”, spune William Schaffner, MD, expert în boli infecțioase la Universitatea Vanderbilt din Nashville. Vanderbilt face parte dintr-o rețea de spitale care caută în mod activ cazuri de gripă printre pacienții lor. Ei nu pot găsi niciunul.

Până acum anul acesta, doar un copil a murit de gripă. Anul trecut, acest număr a fost de 195.

Sunt în SUA, lucrez la un spital cu camera de urgență și dosarele clinice și, incredibil, nu am văzut niciun caz de gripă până acum în tot acest sezon de gripă, nici măcar nu fac teste pentru asta.

— 🌵🌻 16 tone🍀 (@louchegarou) 23 februarie 2021

Numărul gripei este mult în scădere și în Canada.

„Este absolut incredibil să ai un sezon de gripă complet fără evenimente”, spune Isaac Bogoch, MD, specialist în boli infecțioase la Institutul de Cercetare a Spitalului General din Toronto din Canada.

Bogoch este evreu, așa că în fiecare an, se oferă voluntar să lucreze de Crăciun la spitalul său pentru a le oferi colegilor săi o pauză.

„Nu am admis o persoană cu gripă în timpul blocului de Crăciun de la Spitalul General din Toronto anul acesta. Și, desigur, aceasta este doar experiența mea individuală. Dar dacă te uiți la cifrele naționale pentru Canada și, bineînțeles, la numerele naționale pentru Statele Unite, se pare că toți ceilalți au avut o experiență foarte similară cu mine. Există doar remarcabil de puțină gripă”, spune el.

Modelul din America de Nord a urmat un sezon de gripă extrem de liniștit în emisfera sudică. Statele Unite ale Americii caută de obicei țări precum Australia pentru a vedea ceea ce ar putea veni pe țărmurile noastre. Medicii spun că sunt peste măsură de uşuraţi că nu am văzut mizeria gripei pe lângă valul de iarnă a COVID-19.

„Întrebarea este de ce, iar răspunsul este destul de interesant”, spune Bogoch.

În primul rând, spune el, există măsurile de precauție pe care oamenii le-au luat pentru COVID, cum ar fi mascarea, distanțarea socială și spălarea frecventă a mâinilor. Sigur, nu toată lumea face aceste lucruri, dar mulți fac. „Nu cred că putem ignora asta”, spune el.

În al doilea rând, mulți oameni par să fi respectat sfaturile de sănătate publică pentru a se vaccina împotriva gripei.

„Cel puțin în Canada, a existat o utilizare masivă a vaccinului antigripal în acest an”, spune Bogoch.

Cifrele oficiale privind ratele de vaccinare pentru sezonul gripal din acest an nu sunt încă disponibile pentru SUA, dar până acum, CDC spune că au fost distribuite aproape 194 de milioane de doze de vaccin antigripal.