Exploring Wanderlust

Alergiile sunt cauzate de eliberarea de histamine

Alergiile sunt cauzate de eliberarea de histamine

Noua cercetare, publicată în Health Affairs în februarie 2023, a aplicat sondajele naționale de îngrijire medicală ambulatorie din 2006 până în 2018, care au înregistrat aproximativ 110.000 de vizite la medic primar pentru a vedea dacă problema lor de sănătate mintală a fost implicată în vreun fel în vizita lor. Cercetătorii au studiat modul în care serviciile de sănătate mintală au fost furnizate în timpul vizitelor de îngrijire primară și, dacă da, în ce măsură.

Din 2006 până în 2007 și 2016 până în 2018, procentul de sănătate mintală ca principală preocupare pentru vizitele de îngrijire primară a crescut de la 3,4 la sută la 6,3 la sută. În aceiași ani, sănătatea mintală fiind un fel de îngrijorare pentru vizită a crescut de la 10,7 la sută la 15,9 la sută. Cercetătorii au descoperit că, din 2006 până în 2018, pacienții care își caută medicul primar pentru un tip de problemă de sănătate mintală au crescut cu aproximativ 50%, subliniind nevoia de sprijin pentru sănătatea mintală a medicilor primari.

Studiul a dezvăluit, de asemenea, modul în care rasa și etnia au intrat în vigoare, pacienții de culoare și hispanici fiind cu 40% mai puțin probabil decât pacienții albi și non-hispanici să abordeze și să aducă în discuție problemele de sănătate mintală în timpul vizitelor lor de îngrijire primară.

Odată cu deficitul de profesioniști în domeniul sănătății mintale și atenția tot mai mare acordată sănătății mintale, cercetările subliniază importanța ca serviciile de sănătate mintală să fie integrate în timpul vizitelor de îngrijire primară. Este esențial ca tot mai mulți medici de asistență medicală primară să aibă acces la instrumente care sunt necesare pentru a măsura starea de sănătate mintală a pacienților.

Un alt studiu publicat de Journal of Mental Health & Clinical Psychology a spus că sprijinul pentru sănătatea mintală este crucial în timpul pandemiei de COVID-19, deoarece mulți au fost grav afectați de interacțiunile sociale limitate, stresul financiar, anxietatea legată de infectarea virusului și multe altele. Oamenii au fost izolați și mulți au petrecut timp în interior, fără acces la viața socială, activitate fizică și expunerea necesară la lumina soarelui. Izolarea socială poate continua să aducă efecte pe termen lung, deoarece oamenii au nevoie de interacțiuni sociale pentru a elimina stresul și pentru a dobândi abilități cognitive. Pandemia a afectat, de asemenea, profesioniștii din domeniul sănătății, cărora li sa dat o cantitate imensă de muncă și povară pentru a asigura siguranța națiunii.

„Sfera de aplicare a asistenței medicale primare s-a extins, iar medicii de asistență medicală primară au mai multe șanse să furnizeze îngrijire integrală, iar asta include abordarea problemelor de sănătate mintală”, a declarat autorul studiului Lisa S. Rotenstein, MD, într-un comunicat de presă. Pentru a asigura vizite de calitate și pentru a oferi serviciile necesare de sănătate mintală, autorul subliniază importanța terapiei colocate sau a serviciilor psihiatrice pentru a dota pacienții cu un proces ușor și fără probleme de îngrijire a sănătății lor mintale.

Ei menționează, de asemenea, importanța timpului de vizită extins și a unui sistem care permite modalități simple de a documenta atât necesitățile de sănătate mintală, cât și fizică. Medicii de asistență medicală primară salută oportunitatea de a-și ajuta pacienții să abordeze problemele de sănătate mintală, dar adesea au nevoie de sisteme mai bune de sprijin pentru a oferi pacienților îngrijirea pe care o doresc și de care au nevoie dincolo de vizita lor de îngrijire primară.

Rotenstein a concluzionat: „Știm că problemele legate de sănătatea mintală sunt cel mai bine abordate printr-o abordare de echipă. va permite medicilor primari să abordeze în mod adecvat nevoile de sănătate mintală.”

Să trăiești cu eczeme poate fi foarte inconfortabil, pielea care mâncărime și crăpată fiind o deranj constantă. Un studiu recent sugerează că cazurile de eczemă sunt în creștere, în funcție de mediu.

Eczema este o afecțiune care provoacă mâncărimi, uscate și crăpate ale pielii. Este cel mai frecvent în rândul copiilor și se dezvoltă de obicei înainte de vârsta de un an. De asemenea, este posibilă, totuși, să se dezvolte eczeme după atingerea maturității. Este, în general, o afecțiune cronică, în ciuda posibilității de tratament. Potrivit Asociației Naționale a Eczemei, aproximativ 31,6 milioane de persoane din Statele Unite suferă de eczemă.

Aceasta înseamnă că aproximativ una din 10 persoane au eczeme în timpul vieții. Dintre numere, 9,6 milioane de copii sub 18 ani au dermatită atopică, un tip comun de eczemă. Într-un studiu recent publicat în Clinical & Experimental Allergy , echipa de cercetare a adunat date din 14 țări pentru a include mii de copii și adolescenți participanți la Studiul Internațional al Astmului și Alergiilor în Copilărie . Studiul a folosit date de la 74.361 de adolescenți și 47.907 de copii.

Ei au căutat prevalența eczemei, severitatea și prevalența eczemei ​​pe parcursul vieții. Studiul a constatat că aproximativ 6% dintre copii și adolescenți au simptome de eczemă, iar numărul a crescut în ultimul deceniu. Potrivit Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie , cazurile de eczemă au fost în creștere din mai multe motive. Ar putea fi din cauza expunerii la alergeni, inclusiv acarienii de praf, sau alte lucruri, cum ar fi cosmetice dure, săpunuri, detergenți, loțiuni și multe altele. Eczema poate fi declanșată și de vreme, mai ales când este frig și uscat.

„O mai mare înțelegere a motivului pentru care prevalența eczemei ​​crește în unele situații este o prioritate majoră. Din perspectiva serviciilor de sănătate și a sarcinii bolii, este nevoie să se concentreze eforturile de cercetare asupra înțelegerii de ce prevalența simptomelor eczemelor severe este deosebit de ridicată în anumite domenii. locații geografice”, se spune în raport.

Limitări ale studiului

Cercetarea a avut câteva limitări, deoarece participanții proveneau în mare parte din medii urbane, în comparație cu cele rurale. Această față împiedică demonstrarea unei comunități globale. Studiul a folosit, de asemenea, rezultatele de auto-raportare de la părinți și participanți, care uneori pot fi inexacte.

Echipa de cercetare a concluzionat: „Sunt necesare eforturi globale de cercetare pentru a aborda povara legată de eczeme, cu eforturi internaționale continue pentru a identifica strategii de prevenire a apariției eczemei ​​și de a gestiona mai bine impactul asupra indivizilor, familiilor lor și serviciilor de sănătate”.

Cum se tratează eczema?

Eczema necesită tratament, deoarece este o afecțiune cronică. Unii care suferă de eczemă pot avea pielea extraordinar de uscată și de mâncărime, ceea ce duce adesea la scurgere. Tratamentul eczemei ​​variază de la persoană la persoană, pentru unii se agravează în timp, dar pentru alții, simptomele se pot diminua complet.

Unii experți cred că eczemele sunt mai frecvente în zonele cu venituri mai mari, deoarece acestea sunt mai susceptibile de a avea medii mai curate, vaccinuri și utilizarea antibioticelor. Aceste elemente pot contribui la sistemul tău imunitar, făcându-te, în mod ironic, mai vulnerabil la eczeme.

Nu există un tratament unic pentru eczeme, dar profesioniștii medicali pot prescrie medicamente cremă și îi pot educa pe cei cu eczeme despre gestionarea afecțiunii pielii. Ei pot utiliza, de asemenea, tehnici de sine, cum ar fi minimizarea zgârieturilor și utilizarea emolienților. De asemenea, vă puteți concentra pe menținerea unei bune igieni și pe evitarea produselor dure asupra pielii. Dacă eczema dumneavoastră se agravează, este important să vă consultați cu un medic pentru a obține ajutor.

Motivul precis din spatele eczemei ​​nu a fost încă găsit, dar poate fi genetic sau chiar poate evolua din alte complicații, inclusiv astmul și febra fânului.

Cearcănele de sub ochi sunt o îngrijorare cosmetică comună care afectează multe persoane. De obicei, nu este o problemă gravă care necesită intervenție medicală. Majoritatea oamenilor nu le plac cercurile intunecate, deoarece le face sa para obosite si imbatranite. De multe ori, aceasta nu este o problemă permanentă și poate fi rezolvată prin implementarea unui stil de viață sănătos, folosind metode de tratament la domiciliu sau obținerea ajutorului de la un medic.

Recomandări cheie:

  • Cearcănele nu indică de obicei o afecțiune medicală gravă.
  • Consultați-vă medicul pentru a determina dacă există o cauză tratabilă pentru cearcănele dumneavoastră.
  • Există tratamente la domiciliu și modificări ale stilului de viață care pot ajuta la reducerea cercurilor întunecate.
  • Dermatologul dumneavoastră vă poate recomanda produse de îngrijire a pielii de calitate medicală sau creme prescrise pentru a estompa pielea întunecată.
  • Dacă tratamentele la domiciliu eșuează, dermatologul vă poate ghida asupra tratamentelor profesionale, cum ar fi peelingurile chimice, laserele, filler-urile sau intervențiile chirurgicale, care ar fi cele mai bune pentru dvs.

Cearcănele sunt prezente pe pielea delicată chiar sub ochi. Pielea decolorată din zonă poate apărea albastru, violet, maro sau negru. De asemenea, poate fi însoțită de umflături și piele încrețită.

Cauzele cearcănelor sub ochi

Cearcănele de sub ochi sunt cauzate de genetică, îmbătrânire, probleme medicale și alegeri necorespunzătoare ale stilului de viață. Nu îți poți schimba genetica, așa că, dacă se află în familia ta, probabil că o vei dezvolta. Este posibil să fiți predispus la dezvoltarea pielii subțiri în zonă sau la o pigmentare excesivă a pielii. Nu poți face nimic pentru a preveni cercurile cauzate de genetică, dar există tratamente care te pot ajuta.

Impactul îmbătrânirii

Îmbătrânirea este o funcție normală a corpului nostru. Este preprogramat și nu poate fi modificat. Pe măsură ce îmbătrânim, producția noastră de colagen scade, ceea ce face ca pielea de sub ochi să devină mai subțire. Pielea mai subțire face mai ușor să se vadă vasele de sânge de dedesubt, ceea ce conferă pielii o culoare mai închisă. De asemenea, pielea se încrețește odată cu vârsta și se înmulțește, ceea ce face ca zona să pară mai întunecată. Adesea, aceasta este agravată de grăsimea care trece și dă zonei un aspect umflat. Această umflare aruncă umbre sub ochi, dând zonei un aspect mai întunecat.

Condițiile medicale pot provoca cearcănele?

Da, unele afecțiuni medicale provoacă cearcăne sub ochi. Dacă acestea sunt tratate prompt și corespunzător, cercurile întunecate se pot diminua sau dispărea. Acestea includ alergii sezoniere, afecțiuni tiroidiene, anemie și dermatită, cum ar fi eczema: