Exploring Wanderlust

Следродилно отслабване: Диети и планове

Следродилно отслабване: Диети и планове

Някои жени искат да отслабнат след бременност. Възможно е да се постигне безопасно отслабване след раждането чрез кърмене, ядене на здравословна диета и упражнения.

Според авторите на проучване от 2019 г., промените в теглото по време и след бременността могат да имат значителни текущи последици за здравето за много хора за много хора за много хора за много хора за много хора за много хора за много хора за много хора за много хора за много здравни въздействия за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за много здравословни последици за мнозина за много здравословни последици Жени. Следродилната загуба на тегло може да намали риска от дългосрочно наддаване на тегло и затлъстяване.

жените трябва да подхождат внимателно към теглото след раждането, тъй като тялото отнема време за възстановяване след раждането. Може да се наложи да изчакат няколко седмици след доставката, преди да могат безопасно да отслабнат.

Прочетете за съвети за безопасна загуба на тегло след раждането, включително най -добрите диети, които да следвате, и сроковете за отслабване.

Съвети за загуба на тегло след раждането

жените могат да използват следните съвети за отслабване след бременност:

Кърмената, ако е възможно

Кърменето може да помогне на жените да отслабнат След раждането. В проучване от 2014 г. изследователите изследват ефектите от кърменето върху загубата на тегло след раждането.

Жените, които изключително кърмят за поне 3 месеца, загубиха 3,2 паунда (LB) повече от жените, които не кърмят или комбинират кърменето с формула Храненето.

Кърменето може да осигури множество ползи за здравето както за жената, така и за бебето, според Службата за здравето на жените.

Ползите от кърменето за бебета включват:

 • насърчава имунната функция
 • осигурява жизненоважни хранителни вещества
 • Намалява риска от синдром на внезапна детска смърт, детска затлъстяване и диабет тип 2
 • Ранна кожа на кожата, ранна кожа -покойността контактът може да има успокояващ ефект върху бебе

Ползите от кърменето за жени включват:

 • Насърчава загубата на тегло
 • помага на договора за матка
 • намалява риска от диабет тип 2, рак на яйчниците и някои видове рак на гърдата

Научете повече за предимствата на кърменето тук.

не пропускайте хранене

Хората трябва да имат дефицит на калории, за да отслабнат, което означава, че трябва да ядат по -малко калории, отколкото изгарят.

Хората могат да постигнат дефицит на калории чрез увеличаване на физическата активност и намаляване на броя на калориите, които те Консумирайте.

Въпреки това, хората трябва да избягват да прескачат ястия или да ограничават силно приема на калории, докато се опитват да отслабнат.

Хората може да не получат жизненоважните хранителни вещества, от които се нуждаят, ако пропускат ястия, и Това е потенциално вредно както за жените, така и за бебетата след раждането.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) жените се нуждаят от допълнителни 450–500 калории на ден, докато кърмят.

Избягвайте високо преработените храни

Според проучване от 2017 г., включващо 1,035 жени с гестационен диабет, тези, които ядат две или повече порции пържена храна на седмица след раждането, са били между два и три пъти по -голяма вероятност да запазят да запазят две или повече вероятност да запазят да запазят две или повече порции пържена храна на седмица, са били между два и три пъти по -голяма вероятност да запазят да запазят две или повече вероятност да запазят да запазят две или повече порции за раждане, са били между два и три пъти по -голяма вероятност да задържат две или повече порции да се запазят да запазят две или повече порции за раждането, са били между два и три пъти по -голяма вероятност да задържат две или повече порции да се задържат между два и три пъти по -голяма вероятност да запазят две или повече порции за раждането, са били между два и три пъти по -голяма вероятност да запазят две или повече порции за раждането между два и три пъти повече или три пъти по -склонни да задържат две или keto diet лекарство повече порции за раждането между два и три пъти повече Най -малко 5 килограма (kg), или 11 фунта, след раждането на телесното тегло.

Консумиране на TW o или повече порции сода седмично също увеличават риска от задържане на излишното телесно тегло след раждане.

преработени храни и напитки, за да се избегнат включване:

 • Микровълнови ястия
 • Бърза храна
 • Готови торти, направени
 • Картофени чипс
 • Сода

Яжте богати на протеини, богати на протеини, богати на протеини, богати на протеини Храни

Яденето на здравословни протеини може да намали чувствата на глада, което може да намали приема на калории и да насърчи загубата на тегло.

Тялото използва повече енергия за усвояване на протеини, отколкото за усвояване на други видове храна. Според статия в American Journal of Clinical Nutrition, тялото автоматично използва 20–30% от калориите в протеина по време на храносмилането. За сравнение, той използва само 5–10% от калориите при въглехидрати и 0–3% от калориите в мазнините по време на храносмилането.

Научете за храни с високи протеини, които могат да помогнат за загубата на тегло тук.

Яжте храни с високо съдържание на фибри

богати на фибри храни могат да насърчават загубата на мазнини, особено около стомаха. Диетичните фибри се отнася до частите на растенията, които тялото не може лесно да усвои. Докато фибрите пътуват през храносмилателната система, тя абсорбира водата, което може да насърчи здравето на червата.

Тъй като тялото не може да разгради фибри, този въглехидрати може да накара хората да се чувстват по -пълни за по -дълго, без да добавят допълнителни калории.

В проучване от 2019 г. изследователите наблюдават връзка между по -висок прием на плодове и зеленчуци и намалени стомашни мазнини сред мъжете и жените на възраст между 45 и 65 години.

В тази статия разглеждаме Различни храни с високо съдържание на фибри.

Упражнения

Физическа активност, наред с балансирана диета, могат да помогнат за насърчаване на здравословното отслабване след раждането, според систематичен преглед от 2017 г.

Американският колеж по акушер -гинеколози (ACOG) препоръчва физическа активност във всички фази на живота, включително по време и след бременност.

жените могат постепенно да се върнат към упражненията след бременност „веднага щом се почувстват в състояние да се ангажират в такива дейности “, стига да нямат медицински усложнения. Ако една жена е имала цезарово раждане, лекар ще я посъветва кога и как да възобнови физическата активност.

Най -добрите диетични планове

Като цяло властите препоръчват хората да ядат здравословно здравословно и разнообразна диета.

Според откритията на пилотно проучване за 2019 г., жените запазват по -малко тегло след раждането и имат по -нисък индекс на телесната маса (ИТМ) и по -малка обиколка на талията след следването на диетата на тирето.

Диетата на DASH (диетичен подход за спиране на хипертонията) се фокусира върху здравословната и постепенна загуба на тегло за дългосрочни резултати. Диетата на тирето не забранява храни. Вместо това планът включва следните препоръки, които насърчават здравословния избор на хранене:

 • Хранене на храни, богати на фибри, като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни
 • Ядене на нискомаслени мазнини или млечни продукти без мазнини
 • Ядене на стройни протеини, като домашни птици
 • Избор на здравословни източници на мазнини, като боб, ядки и растителни масла
 • Ограничаване на храните с високо съдържание на наситени мазнини, като червено месо, кокосово масло и палмово масло
 • Ограничаване на храни и напитки, които съдържат добавена захар

хората трябва да избягват диети, които обещават бързо тегло загуба или насърчаване на план за хранене, липсващ на жизненоважни хранителни вещества. Този съвет е особено подходящ за жените по време или след бременност и кърмене.

Лекар може да предложи съвети за безопасността на различни диетични планове за следродилно отслабване.

Времева линия за отслабване

Жените се нуждаят от време, за да се възстановят след раждането, така че не трябва да очакват незабавно да отслабнат. Като цяло жените трябва да изчакат, докато проверката им след раждането, която се случва в рамките на 12 седмици след раждането, за да започнат да се опитват да отслабнат.

По време на проверката след раждането, лекар ще прецени колко добре са майката и бебето възстановяване от раждането. Те ще проверят за всички признаци на инфекция, кръвни съсиреци или следродилна депресия.

жените могат да обсъждат възможностите за управление на теглото с лекаря си по време на проверката си след раждането.

Според офиса на жените Здравето, жените губят средно 10 фунта веднага след раждането. Постепенната загуба на тегло обикновено ще продължи в продължение на няколко месеца. Комбинирането на здравословна диета с редовна физическа активност може да насърчи здравословната загуба на тегло.

Безопасност

Като цяло повечето медицински специалисти и асоциации препоръчват постепенна загуба на тегло. ACOG определя здравословната загуба на тегло като загуба на 1–2 фунта седмично.

Относно избора си на храни, жените може да искат да ограничат приема на определени видове морски дарове, докато кърмят. Въпреки че рибата и морските дарове съдържат основни витамини, минерали и протеини, някои видове риби могат да съдържат следи от живак. Този живак може да премине от жената на бебето чрез кърма.

риба, която може да съдържа големи количества живак, включва:

 • скумрия
 • риба тон
 • Меч -риба
 • Марлин
 • Tilefish
 • акула
 • Оранжев груб

За повече препоръки за безопасни, здравословни възможности за риба и морски дарове вижте този лист за факти от Администрацията по храните и лекарствата (FDA).

Жените, които кърмят, също могат да искат да ограничат приема на кофеин, тъй като кофеинът може да може Преминете към кърмачета през кърма. CDC препоръчва кърменето на жените да консумират максимум 300 милиграма кофеин на ден.

Големите количества кофеин могат да доведат до неблагоприятни странични ефекти както при жената, така и при бебето, като:

Жената трябва да обсъжда всички добавки, които може да пожелае да вземе за отслабване с лекар.

Важно е, като същевременно избягва потенциално вредни храни и напитки, за да яде разнообразна и питателна диета.

Тялото след бременност

жените могат да изпитат следните физически промени след бременност:

 • Подуване в краката и краката
 • lochia , което е вагинално изхвърляне, което съдържа тъкан и кръв от матката
 • изтичане на мляко от зърната
 • подути или нежни гърди
 • Спазми
 • Често уриниране или загуба на контрол на пикочния мехур
 • Стриса на стрии

Тялото отнема известно време, за да се възстанови след раждането и повечето от тези промени ще отшумят с течение на времето.

Въпреки това е важно да се приеме, че някой ASP ECTS на тялото могат да се променят постоянно след бременност. Ако една жена има особено притеснения относно външния си вид след бременността, тя може да говори с лекар за съвет.

Резюме

Напълняването е естествена част от здравословната бременност. Въпреки това, на някои жени може да е трудно да се върнат към диапазона на теглото на предния си.

Престой в рамките на здравословно тегло преди, по време и след бременността може значително да намали риска на жената от неблагоприятни усложнения на здравето, като например obesity, type 2 diabetes, and cardiovascular disease.

Eating a healthful diet, getting regular exercise, and breastfeeding can promote sustainable postpartum weight loss.

 • Obesity / Weight Loss / Фитнес
 • Бременност/акушерство
 • Здравословното/гинекология на жените

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции, и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

 • Nartea, R., et al. (2019). Корелация между повишаване на теглото, свързано с бременността, следродилно загуба на тегло и затлъстяване: проспективно проучване.

Contents